Właściwości

Zawarte w preparacie dietetycznym ALVEO komponenty pochodzenia roślinnego reprezentują różne właściwości, które w pozytywny, ukierunkowany sposób wpływają na jedną lub więcej funkcji organizmu.


Można je zaszeregować do trzech grup aktywności biologicznej:


  • grupy środków tonizujących

  • grupy środków immunomodulujących

  • grupy środków rewitalizujących i remineralizujących



  • Przeprowadzone w Instytucie Roślin i Przetworów Zielarskich jakościowe i ilościowe badania fitochemiczne potwierdziły obecność w preparacie ALVEO naturalnych związków aktywnych biologicznie, takich jak polifenolokwasy, flawonoidy, antocyjany i saponiny trójterpenowe. Oznaczona doświadczalnie zawartość tych związków w preparacie ALVEO jest optymalna i wystarczająca dla przewidzianej skuteczności. Uzyskane wartości znajdują się minimalnie poniżej progowych dawek terapeutycznych oznaczanych związków aktywnych biologicznie. Ponadto nie stwierdzono w preparacie obecności aloiny, substancji toksycznej występującej w niewielkich ilościach w liściach Aloe vera (wyciąg z tej rośliny jest składnikiem preparatu).



    Analiza receptury oraz przeprowadzone badania fitochemiczne kwalifikują preparat ALVEO do grupy środków dietetycznych specjalnego żywieniowego przeznaczenia przywracających organizmowi naturalny stan równowagi. Zawarte w preparacie wyciągi roślinne sprzyjają przywróceniu i utrzymaniu stanu homeostazy organizmu.


    Preparat ALVEO jest produktem bezpiecznym, przeznaczonym do powszechnej konsumpcji w zaleconych dawkach nawet przez dłuższy okres czasu. Jego działanie adaptogenne, szczególnie w sytuacjach stresowych przedłuży "fazę przystosowania" przeciwdziałając jednocześnie "fazie wyczerpania". Preparat ALVEO stanowi zatem ziołowy środek dietetyczny, zawierający optymalne, bezpieczne dla zdrowia ilości związków roślinnych posiadających zdolność przywrócenia i utrzymania naturalnej równowagi organizmu.






    Strona niezależnego Dystrybutora nie jest własnością firmy Akuna Polska Sp. z o.o., która nie
    ponosi odpowiedzialności za informacje na niej podane.