104 osób aktywnych przez ostatnie 5 minut.
Dziś stronę odwiedziło 13488 osób.
JOJOBA
JOJOBA
(Simmondsia chinensis); krzew pochodzący z Ameryki Pn., z którego nasion otrzymuje się olej jojoby. Olej ten wykorzystywany jest jako środek miejscowo drażniący, rozpuszczalnik do olejków eteycznych oraz w kosmetyce, jako dodatek do kremów i szamponów.ponosi odpowiedzialności za informacje na niej podane.


